Διαδραστικός εκθεσιακός χώρος για το περιβάλλον στο Costa Navarino


Από τον Ιούνιο θα λειτουργεί ο μοναδικός διαδραστικός εκθεσιακός χώρος για το περιβάλλον στην Ελλάδα. Πρόκειται για το «Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank» στη Μεσσηνία.Στόχος του είναι να καταστεί διεθνές κέντρο ευαισθητοποίησης σε θέματα κλιματικής αλλαγής αλλά και ενημέρωσης και προβολής της Μεσσηνιακής φύσης και των τοπικών οικοσυστημάτων, που θα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας.Ο νέος διαδραστικός περιβαλλοντικός χώρος θα προσφέρει γνώση σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι στη συνέχεια θα εξερευνούν το φυσικό τοπίο της περιοχής εφοδιασμένοι με όσα έχουν αποκομίσει από το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank.
Ο νέος χώρος θα λειτουργεί στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία και όπως ανέφερε στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του, ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της TEMES και εκπρόσωπος τουNavarino Foundation, φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 30.000 επισκέπτες την πρώτη χρονιά λειτουργίας του. Θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Συγκροτήματος με αποτέλεσμα να αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.
Ο κ. Κλέων Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), ανέφερε ότι ο νέος χώρος θα αναδείξει τη Μεσσηνία σε πρότυπη οικολογική κοιτίδα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και ήδη η πρωτοβουλία αυτή παίρνει μεγάλη τοπική αλλά και διεθνή προβολή.
Ο Διευθυντής του Τομέα Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός, ανέφερε ότι ο νέος χώρος δεν αποτελεί απλά ένα στατικό Μουσείο, ένα διαδραστικό χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες του, αλλά ταυτόχρονα και μια δίοδο επικοινωνίας των ερευνητικών αποτελεσμάτων του περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου (ΝΕΟ – Navarino Environmental Observatory).
Το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος(HELMEPA) και του Navarino Foundation, σε συνεργασία με το ΤΤ.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

http://www.econews.gr/2011/04/12/costa-navarino-natura-hall/


ΠΗΓΗ: econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις