ΠΕΞΕ και κέρδισε!

Η εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό τομέα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοίχημα για την Ελλάδα, ούτως ώστε να καταφέρει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% μέχρι το 2020. Το WWF Ελλάς έχει ενσωματώσει την προοπτική αυτή, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την κλιματική αλλαγή. Διοργανώνει δράσεις και συμμετέχει σε πανευρωπαϊκά προγράμματα, με στόχο την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.
Στο πλαίσιο αυτό, το WWF Ελλάς θα συμμετάσχει στη διοργάνωση και διεξαγωγή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού: « Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας» (ΠΕΞΕ), υπό την αιγίδα του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευφυής Ενέργεια – Ευρώπη» και με τη συμμετοχή 14 εταίρων από 10 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το περιεχόμενο του «ΠΕΞΕ» αφορά στη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού μεταξύ των νοικοκυριών των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για την ανάδειξη της εθνικής ομάδας που θα πετύχει – συνολικά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο - τη μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα τη μεγαλύτερη μείωση σε εκπομπές CO2. Εκτός όμως από την ανάδειξη της καλύτερης εθνικής ομάδας, θα αναδειχτούν, σε εθνικό επίπεδο, τα νοικοκυριά που μεμονωμένα θα πετύχουν τα υψηλότερα ποσοστά σε ό,τι αφορά στους στόχους που προαναφέρθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις αλλαγές συμπεριφοράς ως προς την κατανάλωση ενέργειας, όσο και τα μέτρα που υιοθετήθηκαν.
Ο διαγωνισμός ξεκινά τον Απρίλιο του 2011, υπόσχεται οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες και μεγάλα έπαθλα για τους νικητές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε ένα μήνα από τώρα, μετά την Ώρα της Γης 2011, θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή! Μείνετε συντονισμένοι.

ΠΗΓΗ: WWF 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις