Δωρεάν ποδηλασία στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος

Την ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών επιχειρεί το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Δρόμοι άθλησης, ποιότητα της ζωής – Το ποδήλατο στη ζωή μας».



Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, θα αφορά σε τέσσερις διαφορετικές δράσεις με ποδήλατο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σαμοθράκη και τον Αρχάγγελο Πέλλας.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός κ. Χρήστος Αηδόνης, στην Αθήνα θα τοποθετηθούν στην Ακρόπολη, το Θησείο και τη Μητρόπολη, σταθμοί ηλεκτρονικής ενοικίασης ποδηλάτων στο πρότυπο άλλων πόλεων, όπως Ρώμη, Λονδίνο κ.α.
Ο κάθε σταθμός θα έχει 30 θέσεις στάθμευσης και θα φιλοξενεί 25 ποδήλατα. Ο χρήστης θα μπορεί να δανειστεί με τη χρήση της πιστωτικής του κάρτας -χωρίς όμως να χρεωθεί- ένα ποδήλατο και να το επιστρέψει ύστερα από κάποιες ώρες χρήσης σε όποιον σταθμό επιθυμεί.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθούν ενεργειακά ποδήλατα εξάσκησης, τα οποία θα παράγουν ταυτόχρονα «πράσινη» ενέργεια για τον ηλεκτροφωτισμό της παραλίας. Οι αθλούμενοι, παρακολουθούν σε μια οθόνη στο τιμόνι του ποδηλάτου, πόση ενέργεια καταναλώνουν και πόση ηλεκτρική ενέργεια παράγουν.
Επιπλέον, οι Δήμοι Αρχαγγέλου Πέλλας και Σαμοθράκης θα λάβουν από 100 ποδήλατα, τα οποία θα παρέχονται σε δημότες και τουρίστες των περιοχών για τη μετακίνησή τους.

ΠΗΓΗ: Η Καθημερινή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις